Lumix DMC-FZ70 won’t playback videos on camera screen

0

I am new to the forum and am hoping for some help. I’ve been using a Panasonic Lumix DMC-FZ70 for about 5 years now with no problems. But for the last few months I have not been able to playback video on the camera's LCD screen, which is something I used to do all the time. I noticed it a few months ago and the problem has been constant ever since. The video records fine, and it playbacks perfectly once I transfer the video file to my laptop. But when I try to playback the video file on the camera, it just shows up as a still image. I've tested a few different SD cards, different brands and sizes, but still no video playback on the camera screen. I haven't dropped the camera and there hasn't been any other sort of physical damage. I checked the camera Settings and Playback mode is turned On. I'm a very basic user, just modes iA, Automatic and  SCN. I don't intentionally mess with any of the advanced settings, but maybe I changed something accidentally? Or pressed a button I shouldn't have? I didn't realize how much I used this video playback feature until it stopped working,  Any advice would be appreciated.

Answers

  • 0
    Can you please have a look inside the card reader slot and check carefully for any bent or damaged or broken pins? If it still doesn't work after I would suggest a resetting the camera.

    To reset the FZ70 to it’s factory settings, follow these instructions:

    • Press [MENU/SET] button
    • Press < / > button to select “Setup” menu and then press [MENU/SET] button
    • select “Reset” and then press [MENU/SET] button
    • When a message appears select “Yes” and then press[MENU/SET] button
Sign In or Register to comment.